Bel Any ThiéracheBel Any Thierache


Huis en domein

Bel Any is een landhuis, type maison de maître, gebouwd rond 1870. Het wordt in de dorpsmond le château genoemd.
We wonen hier sinds 2003. Alhoewel we verbouwd en aangepast hebben met het oog op uitzicht, comfort en energie, is het oorspronkelijke karakter van het huis bewaard gebleven.

Voortuin
De met baksteen ommuurde voortuin heeft een oppervlak van 1600 m2. Vanaf de gietijzeren poort voert een ronde oprit tot aan het huis.

Bel Any chambres d'hotes

Achter het huis, aansluitend op keuken en salon, met vrij uitzicht op de zonsondergang, ligt een terras van 100 m2. Bestraat met oude klinkers, beschaduwd door platanen. Een natuurstenen trap leidt naar een lager gelegen tweede terras.


Écurie en schuur
Enigszins terzijde in de voortuin, op 50 meter van het huis liggen de écurie met gastenkamers en een rustieke schuur in Thiérache stijl. Beide maken deel uit van de oorspronkelijke bebouwing.In de schuur is een grote gastenkeuken ingericht. U vindt er tevens de salle met bibliotheek.
Achter de schuur bevindt zich een ruim parkeerterrein. Fietsen kunt u apart stallen.Parc paysager
Een grindpad leidt langs het huis naar de tuinen achter. Door heggen omzoomd beslaan ze ruim 2 hectare (20.000 m2). Een parktuin met een wijds gazon, verschillende terrassen, vijver, walnoten en fruitbomen. Schaduw onder de linden en kastanjes.

Domaine
De aangrenzende weiden, 3 hectare, maken deel uit van het domaine. Een beekje in het midden en de beschutting met heggen zorgen voor de intimiteit van een dallandschap.

Fauna
Dieren die u bij ons in het wild aantreft zijn hazen, konijntjes, egels, hermelijnen, eekhoorns, fazanten en patrijzen. En heel veel soorten zang- en weidevogels.

Voor verse eieren hebben we kippen.

Internet en wifi
Niet onbelangrijk voor telewerkers en anderen is het supersnelle internet. Wifi (beschermd) is beschikbaar over het gehele domein.

 

"Particulièrement représentative de l'habitat bourgeois de la fin du 19e siècle, avec ses décors de céramique architecturale, ses cheminées en marbre polychrome de style éclectique et les moulurations en stuc des plafonds."
- beschrijving uit Patrimoine de France (1998)